March 9, 2021

Fakultet

Informacije iz svih područja

Troy Bilt Storm 2410 bacač snega

Čini se da Troy Bilt Storm 2410 bacač snega može ponekad da se drži na punom gasu, ali onda, ako snežni nanos pređe kritičnu tačku, uređaj treba da se podstakne da prođe kroz snežni nanos inč po inč. Dok neke veće mašine imaju moć da prođu kroz skoro sve i bace 50 ‘, 2410 zaslužuje neke zasluge za to što je dizajniran kako bi bio pouzdan: kada se zaglavi, čelični puž, plug i rotor će preživeti -čak i ako 2410 mora da ide inč po inč i da razbaca bljuzgavicu samo sa druge strane svrdla, i dalje to radi, bez oštećenja.

Mašina izvan budžeta brenda je možda bila van upotrebe ako je na sličan način izazvana. Motor radi prilično dobro – obično se lako pokreće i pristojno je moćan. Jedini veliki problem sa motorom je skladištenje. Karburator se oslanja na vrlo fini otvor za mlaznu cev.Ovaj mlaz postaje lakiran za tren oka. Signalni znak ovog problema je motor koji “traži” – kada je na leru, motor će se okretati i usporavati uzastopno, kao da ne može da odluči gde da se zaustavi.

Šta se stvarno dešava je to da regulator pokušava da održi rad motora bez konstantnog toka goriva koje se obično isporučuje u mlaznoj cevi. Nešto kao “pilotsko svetlo” motora. Svaki put kada se mašina ne koristi više od mesec dana, ovaj mlaz je zapušen, čak i sa dodatkom stabilizatora goriva.

Ispravljanje samog problema je prilično jednostavno – sitna žica poput one od žičane četke treba da prođe kroz mlaz da bi se otvorio.Nažalost, ovoj mlaznici je prilično teško doći. Nalazi se ispod većine kontrola motora i poklopaca koje treba ukloniti da bi se pristupilo karburatoru.

U toj kategoriji: