March 9, 2021

Fakultet

Informacije iz svih područja

DCCS620P1 je opremljen automatskim sistemom za podmazivanje

Ako planirate da koristite testeru duže vreme nego što je ovo, onda vam je potreban još jedan akumulator. Možda već posedujete druge električne alate sa DeWaltove 20V Max platforme I u tom slučaju možete da koristite sve postojeće akumulatore i na ovoj testeri. Ako želite da kupite bežičnu testeru, model je DEWALT DCCS620B 20V MAX XR kompaktna 12 inčna bežična testera (samo alat). Ako imate druge 20v Max akumulatore sa različitim ocenama amper sati ne brinite jer ih možete koristiti I ovde.

Neki kupci su pitali da li se akumulatori sa Dewalt FLEXVOLT platforme mogu koristiti sa ovim modelom. Odgovor je DA (bilo koji naponski akumulator FLEXVOLT će raditi). Međutim, treba napomenuti da se akumulator od 20V Max koji se isporučuje sa ovom testerom ne može koristiti na ostalim FLEXVOLT alatima. Proizvod takođe dolazi sa punjačem (Model DCB115) koji će potpuno napuniti akumulator za impresivnih 1 sat. Punjač je takođe pogodan za punjenje ranije navedenih akumulatora tipa FLEXVOLT.

Sistem za podmazivanje

DCCS620P1 je opremljen automatskim sistemom za podmazivanje koji održava šipku stalno podmazanom. To ima i prednosti i nedostatke.

Očigledna prednost je da ne morate da se setite da ispuštate ulje na šipku, samo ga dopunite i počnite da sečete. Loša strana je u tome što ne postoji mehanizam za podešavanje brzine protoka ulja do šipke, a određeni broj korisnika je istakao da ovaj uljar oslobađa prekomernu količinu ulja prilikom sečenja, kao i da malo curi kada nije u upotrebi. Ipak to nije veliki problem – u stvari, previše ulja neće uzrokovati nikakvu štetu, za razliku od scenarija u kojem se oslobađa nedovoljno ulja.

Jedina stvar na koju ćete morati da pazite je kako se testera DeWalt DCCS620P1 skladišti. Šta god da radite, nemojte je ostaviti napolju preko noći! Isušivanje rezervoara nakon upotrebe i upotreba odgovarajućeg kontejnera za skladištenje bi osiguralo da ne dobijete neželjene uljane bazene. Ulje se dodaje kroz poklopac sa strane testere. Ovo bi trebalo da bude ulje za lanac visokog kvaliteta (ne isporučuje se) i preporučuje se upotreba ulja na bazi povrća prilikom rezidbe kako se ne bi naštetilo drvetu. Nikada ne koristite otpadno ulje – to je garantovani način da oštetite testeru. U hitnim slučajevima možete koristiti motorno ulje SAE30 bez deterdženta, ali to bi trebalo da bude samo privremena mera.

U toj kategoriji: