May 17, 2022

Fakultet

Informacije iz svih područja

LED reflektori za rasvjetu okućnice

Danas većina proizvođača i korisnika pokušava izvući maksimalnu korist za minimalnu energiju. Vrlo je bitno da ne zagađujemo okoliš, bespotrebno trošimo energiju i koristimo neefikasne strujne komponente. Zbog svih navedenih razloga, LED reflektori su popularni već godina. Dobivate bolje rješenje za manju cijenu, dugotrajniji proizvod, a i ekološki osviješteno rješenje.

Što su LED reflektori?

LED reflektori su uređaji koji imaju LED žarulje u sebi. One su drugačije od običnih žarulja zato što mogu usmjeriti svjetlo u određenom smjeru i tako pokriti određeno mjesto. Oni mogu biti usmjereni u jedan krug ili prugu, ovisno o tome što vama treba. Njihov rok trajanja ovisi o količini korištenja, ali se pokazao daleko boljim od običnih reflektora.

Svaka LED reflektorska žarulja u uređaju trebala bi trajati oko 30 000 sati korištenja, ne emitira toplinu i dobro se drži u svim vremenskim uvjetima. Općenito troši manje energije te tako smanjuje račune, a moguće je dodavanje i senzora, kako bi radili samo kada je to potrebno.

LED reflektori za okućnicu se ne mogu regulirati u smislu „zatamnjenja“ u nekoj mjeri, već se samo mogu paliti i gasiti. Zbog tog ćete morati nabaviti neke dodatke koji će regulirati to za vas! Većina ovakvih reflektora je poprilično mala, da se prenositi gdje god želite i radi se o jako dobrom omjeru estetike i funkcije.

Pročitajte sljedeći članak: Savjeti za uređenje kupaonice

Prilikom odabira, imajte na umu da namještaj za kupaonice mora biti jednak, tj. da u prostoriji nema stilskih odstupanja kod namještaja koji će biti neskladni.

Odabir LED reflektora

Iako se možda ne čini tako, LED reflektori su komplicirane stvari. Prvo što morate odrediti je koja vam jačina žarulje treba. Ovisno o reflektorskim žaruljama, dobit ćete potpuno drugačiji efekt. Najbolje je da točno popišete za što će vam sve trebati određeni reflektor i da onda objasnite to profesionalcu u dućanu.

Morate znati u kojoj ćete mjeri premještati i koristiti LED reflektore, tako da imate ideju o veličini i težini. Nakon toga, opcionalno trebate razmotriti različite dizajne. Ovo je potrebno uglavnom onima koji će te LED reflektore držati izloženima, a ako kod vas nije takav slučaj, onda se nemojte zamarati ovim korakom.

LED reflektor može se kupiti online

Razmislite o tome trebate li samo bijelo svjetlo ili i svjetlo u boji, s obzirom da ovo može napraviti veliku razliku u cijeni. A po pitanju cijene, definitivno se informirajte online. Morate po online trgovinama pogledati kako se kreću cijene za koji model i morate znati da li je cijena koju vam netko nudi korektna ili nije. U web trgovini Volino svetila mogu se pronaći LED reflektori i razna druga rasvjetna tijela, po odličnim cijenama.

U toj kategoriji: