April 11, 2021

Fakultet

Informacije iz svih područja

LED reflektori za rasvjetu okućnice

Danas većina proizvođača i korisnika pokušava izvući maksimalnu korist za minimalnu energiju. Vrlo je bitno da ne zagađujemo okoliš, bespotrebno trošimo energiju i koristimo neefikasne strujne komponente. Zbog svih navedenih razloga, LED reflektori su popularni već godina. Dobivate bolje rješenje za manju cijenu, dugotrajniji proizvod, a i ekološki osviješteno rješenje.

Što su LED reflektori?

LED reflektori su uređaji koji imaju LED žarulje u sebi. One su drugačije od običnih žarulja zato što mogu usmjeriti svjetlo u određenom smjeru i tako pokriti određeno mjesto. Oni mogu biti usmjereni u jedan krug ili prugu, ovisno o tome što vama treba. Njihov rok trajanja ovisi o količini korištenja, ali se pokazao daleko boljim od običnih reflektora.

Svaka LED reflektorska žarulja u uređaju trebala bi trajati oko 30 000 sati korištenja, ne emitira toplinu i dobro se drži u svim vremenskim uvjetima. Općenito troši manje energije te tako smanjuje račune, a moguće je dodavanje i senzora, kako bi radili samo kada je to potrebno.

LED reflektori za okućnicu se ne mogu regulirati u smislu „zatamnjenja“ u nekoj mjeri, već se samo mogu paliti i gasiti. Zbog tog ćete morati nabaviti neke dodatke koji će regulirati to za vas! Većina ovakvih reflektora je poprilično mala, da se prenositi gdje god želite i radi se o jako dobrom omjeru estetike i funkcije.

Odabir LED reflektora

Iako se možda ne čini tako, LED reflektori su komplicirane stvari. Prvo što morate odrediti je koja vam jačina žarulje treba. Ovisno o reflektorskim žaruljama, dobit ćete potpuno drugačiji efekt. Najbolje je da točno popišete za što će vam sve trebati određeni reflektor i da onda objasnite to profesionalcu u dućanu.

Morate znati u kojoj ćete mjeri premještati i koristiti LED reflektore, tako da imate ideju o veličini i težini. Nakon toga, opcionalno trebate razmotriti različite dizajne. Ovo je potrebno uglavnom onima koji će te LED reflektore držati izloženima, a ako kod vas nije takav slučaj, onda se nemojte zamarati ovim korakom.

LED reflektor može se kupiti online

Razmislite o tome trebate li samo bijelo svjetlo ili i svjetlo u boji, s obzirom da ovo može napraviti veliku razliku u cijeni. A po pitanju cijene, definitivno se informirajte online. Morate po online trgovinama pogledati kako se kreću cijene za koji model i morate znati da li je cijena koju vam netko nudi korektna ili nije. U web trgovini Volino svetila mogu se pronaći LED reflektori i razna druga rasvjetna tijela, po odličnim cijenama.

U toj kategoriji: