May 17, 2022

Fakultet

Informacije iz svih područja

Implantati će vam vratiti osmijeh na lice

Lijep, zdrav i pun osmijeh na vašem licu ponovno je moguć, čak i ako ste izgubili nekoliko zubi. Ponekad određene zdravstvene tegobe, stanja ili pak jednostavno prilike u kojima smo se našli mogu rezultirati ozbiljnim bolestima zubi i usne šupljine.

Kada dođe do takvih problema, u najgorem slučaju krajnji rezultat može biti gubitak zuba. Iako je to bolan proces, kako po tijelo, tako često i za vlastiti ego i sliku o sebim to ne znači da više nikada nećete imati svoj puni osmijeh. Zubni implantati odlično su, kvalitetno i trajno rješenje za takve probleme!

Kandidati za zubne implantate

U pravilu, ako vam nedostaje i jedan trajni zub, potencijalan ste kandidat za ugradnju ovog stomatološkog dodatka. Ipak, implantati se ne moraju koristiti samo kada je u pitanju gubitak jednog zuba, već se na jedan implantat može umjesto jedne krune namjestiti i most. Oni su idealno rješenje iz dva razloga:

  • ne zahtijevaju brušenje zdravih okolnih zubi
  • pomažu očuvati izgled lica, ali i zdravlje kosti čeljusti.

Ipak, postoji nekoliko stvari koje bi mogle malo otežati vaš put do zdravog osmijeha. Prije svega, upale i bolesti usnog otvora onemogućuju njihovu ugradnju sve dok se ne izliječite. Nadalje, ako je kost čeljusti do te razine propala da koštani greben nije dovoljno visok i širok, prije samog implantata morati će se izvesti nadogradnja, odnosno povećanje te kosti. Bolesti poput dijabetesa i procedure poput kemoterapije također mogu produžiti i zakomplicirati vrijeme zacjeljivanja.

Prednost implantata

Najvažnija prednost implantata nad bilo kojom drugom opcijom je činjenica da oni pomažu u očuvanju čeljusne kosti. Dentalni implantati napravljeni su da traju, za razliku od tradicionalnih dentalnih mostova te će se u vaša usta uklopiti kao da se radi o prirodnom zubu. Uz to, pomoći će vam zadržati oblik lica, koji se može vremenom promijeniti, pogotovo ako vam nedostaje nekoliko zubi.

Pri ugradnji nije potrebno dirati zdrave zube, jer se ugrađuju u kost čeljusti, na mjesto koje je prije zauzimao korijen zuba. Uz to, sprječavaju pomicanje zuba, a olakšavaju žvakanje i govor, što će uvelike utjecati na kvalitetu vašeg života i ponovno vam vratiti osmijeh na lice.

U toj kategoriji: