February 27, 2021

Fakultet

Informacije iz svih područja

Električni roštilj – dobra alternativa ugljenu

Kada pogledamo kroz prozor i vidimo samo oblake, kišu i snijeg, zadnje o čemu ćemo pomisliti je roštiljanje ili ćemo pak sjetno razmišljati o ugodnim ljetnim večerima kada bi se društvo okupilo oko roštilja i kada bismo jeli ukusnu hranu i pričali i družili se do sitnih noćnih sati.

Zahvaljujući novim tehnologijama, ovakvo što ne treba nas zabrinjavati, odnosno loše vrijeme ne treba biti prepreka za uživanje u roštilju i ukusnoj hrani spravljenoj na njemu. Odlična alternativa vanjskom ugljenu na drva ili ugljen svakako je električni roštilj.
Na tržištu postoje najrazličitiji modeli električnih roštilja, a s obzirom na to koliko ste u zimskim mjesecima spremni roštiljati ovisi i kakav ćete model izabrati. Postoje električni roštilji koji imaju rešetke na koje se slaže hrana i grila. Grijači koji se napajaju električnom energijom obično su ispod rešetke, a ispod njih je posuda u koju se nalije voda koja služi tome da se grijači lagano hlane i da ne dođe do njihovog pregrijavanja. U vodu također cure i sokovi iz hrane. Umjesto rešetke električni roštilji mogu imati i grijaće ploče obično presvučene teflonom, što pripremu hrane čini još jednostavnijom jer znači da neki sitniji komadići ne mogu pasti i izgubiti se u vodi ili na grijaču. Postoje i električni roštilji bez posude u koju ide voda koja služi za rashlađivanje sistema, čim je upotreba roštilja još jednostavnija. Moderni električni roštilji obično se sastoje od nekoliko dijelova, a neki od njih perivi su i u perilicama posuđa, što im je dodatna pogodnost.

Električni roštilji pojavili su se unazad nekoliko desetljeća, a popularnost im stalno raste, prije svega jer omogućuju pripremu roštiljske hrane u kući, za vrijeme hladnijeg doba godine, nešto što s roštiljem na ugljen ili drva nikako nije moguće. Također, pomoću termometra lako se namješta temperatura pečenja, čim je priprema hrane dodatno olakšana.

Želite li svojim kulturama dati gnojiva s najvećim udjelom hranjiva na tržištu, svakako odaberite organska gnojiva. Čitajte više …

U toj kategoriji: