May 17, 2022

Fakultet

Informacije iz svih područja

Laserski printer za ispis puno dokumenata

U obavljanju svakodnevnih obveza poput plaćanja računa ili ispisivanja dokumenta za posao ili obrazovanje od velike pomoći je laserski printer koji korisnicima omogućava brz i kvalitetan ispis svih potrebnih dokumenta. Osim dokumenata, on omogućava i ispis vrlo kvalitetnih i čistih fotografija zbog čega ih korisnici nerijetko koriste i za izradu osobnih fotografija umjesto odlaska u klasične foto studije. 

U svojim počecima ovakvi modeli bili su vrlo skupi pa ih je tek manji dio korisnika mogao kupiti i koristiti kod kuće. Danas, kada je njihova proizvodnja napredovala, oni su sve popularniji i pristupačniji zbog čega ih koristi puno veći broj korisnika nego na početku, posebno onih koji ih koriste kod kuće.


U obavljanju svakodnevnih obveza je laserski printer koji korisnicima omogućava brz i kvalitetan ispis svih potrebnih dokumenta.

Specifičnost laserskog printera

Jedna od najvećih razlika između tintnog je ta što laserski printer koristi specifičan toner za laser. S druge strane, tintni printeri za ispis koriste tintu. Iako su u svojim počecima laserski printer mogli printati samo u crnoj boji, napretkom tehnologije proizvođači su kreirali i toner za laser u boji

On se sastoji se od nekoliko osnovnih boja koje svojim miješanjem daju ostale boje pa njegovim korištenjem možete ispisivati prekrasne živopisne fotografije. 

Brzina i efikasnost ispisa dokumenata

Upravo je prethodno spomenuti toner za laser razlog zbog kojeg je printanje na lasersko printeru puno brže od printanja na tintnom, a on istovremeno puno dulje traje od tinte za tintne printere.

Zbog te brzine printanja ovakvi modeli mogu printati velike količine dokumenata pa tako mogu isprintati oko 20 stranica u minuti, dok je ta količina kod tintnog printera oko 6 stranica u minuti što je značajna razlika.

Uštedite na toneru za laser

S obzirom na već spomenutu pristupačnost i popularnost laserskih printera na tržištu, kupci se nerijetko zbune prilikom kupnje jer ne znaju koji model odabrati. Neki od kriterija kojima bi se trebali voditi su:

  • Primjerena cijena s obzirom na vaše potrebe
  • Mogućnost podržavanja zamjenskog tonera
  • Dodatne mogućnosti (spajanje na wi-fi, povezivanje s mobitelom, obostrano printanje i slično)

Kada govorimo o najčešćim zahtjevima korisnika tada najčešće govorimo o tome da im je važno da laserski printer podržava i zamjenske tonere. Naime, oni su i do nekoliko puta jeftiniji od originalnih.

Neko općenito pravilo koje će vam spomenuti i djelatnici u trgovinama je to da jeftiniji laserski printeri ne podržavaju zamjenski toner, dok oni skuplji podržavaju pa je početno ulaganje u njih opravdano.

U toj kategoriji: