May 17, 2022

Fakultet

Informacije iz svih područja

Odabir cijele dječje sobe ili u dijelovima

Obitelji koje imaju jedno ili više djece znaju da će kad tad doći vrijeme za uređivanje dječje sobe. To je poseban problem roditeljima koji žive u malom stanu pa jednostavno nemaju dovoljno mjesta za tako nešto, već moraju smišljati razna drugačija rješenja. No, čak i ako imate sobu koju planirate preurediti da postane dječja soba, naći ćete se pred brojnim dilemama. Glavna dilema će vas snaći kada posjetite neki salon namještaja.

Tamo ćete moći odabrati gotove i namještene sobe za djecu, ali moći ćete i pojedinačno kupovati sve elemente. Sve ima svoje prednosti i mane, a nastavku saznajte nešto više o njima.


Obitelji koje imaju jedno ili više djece znaju da će kad tad doći vrijeme za uređivanje dječje sobe.

Gotove dječje sobe

Najlakša opcija je posjetiti salon namještaja i odabrati gotove dječje sobe. One su izložene na način da ćete vidjeti sve elemente koje ćete dobiti, a izražene su kroz jednu jedinstvenu cijenu. Najčešće se tako sastoje od:

  • Kreveta (s podnicama i madracem ili bez njih)
  • Ormara
  • Stola
  • Stolca

To su neki glavni elementi svake dječje sobe te se zato uglavnom nalaze u takvim ponudama. Naravno, dostupne su i neke ponude u koje su još dodane i neke komode i slično, ali sve to će biti navedeno u ponudi. Prednost ovakve kupnje je u tome što će ukupna cijena dječje sobe ovako biti nešto niža nego da ste kupovali dio po dio.

Kupnja pojedinačnih komada namještaja

Osim na gore navedeni način, možete kupovati i pojedinačne komade namještaja za dječju sobu. To je odlično rješenje za one koji su limitirani prostorom pa moraju dobro razmisliti što od svih tih elemenata im stane u prostor. Tako mogu lakše odabrati neki određeni model stola i stolca, pronaći odgovarajući ormar koji će moći smjestiti uz zid i slično.

To znači da možete pogledati različite izložbene primjerke soba za djecu i kombinirati komade namještaja onako kako vam najviše odgovara.

Dizajn dječje sobe online

Za one koji muku muče s idejom kako posložiti namještaj u dječjoj sobi, odnosno kako i gdje postaviti krevet, na koji zid staviti ormar, kako okrenuti stol i slično, postoji zanimljivo rješenje. Naime, na internetu se mogu pronaći i platforme koje vam nude mogućnost da postavite sliku sobe i putem računala se poigrate s načinom kako bi određeni komadi namještaja izgledali u dječjoj sobi.

Isto tako, takvu mogućnost vam nude i poneki saloni namještaja, od onih online pa sve do onih fizičkih, pa ako vam je to potrebno, raspitajte se o toj mogućnosti. 

U toj kategoriji: