March 9, 2021

Fakultet

Informacije iz svih područja

Nosači za bicikl mogu se postaviti na tri mjesta na automobilu

Toplije vrijeme je pred vratima, a to je ujedno i razlog mnogima da izvade svoje bicikle i krenu na vožnju. Mnogi toliko vole vožnju biciklom da ih žele povesti sa sobom kad odlaze na odmor. A neki ih samo žele prevesti do određene lokacije do koje će doći automobilom. Bez obzira koji je razlog prevoženja bicikla na automobilu, morat ćete nabaviti nosače za bicikl. Uz pomoć njih moći ćete prevesti jedan ili više bicikala.

Postavljanje na krov

Nosači za bicikl se mogu postaviti na tri mjesta na automobilu. Jedan od najjednostavnijih načina postavljanja je na krov automobila. Da bi se nosači za bicikl mogli postaviti na krov automobila, postoji samo jedan uvjet, a to je da automobil posjeduje krovne nosače za auto. Neki automobili ih imaju kao dio serijske opreme, a ako to nije slučaj s vašim automobilom, morat ćete ih kupiti zasebno. Na njih se onda vrlo jednostavno postavljaju nosači za bicikl. Bicikl se na njima vrlo jednostavno prevozi i prijevoz bicikla na krovu ima mnoge prednosti. Ona najočitija prednost je da vam se ne smanjuje vidljivost prilikom vožnje. A od ostalih prednosti se može spomenuti i to da se bicikl na ovaj način vozi u istom smjeru u kojem se kreće automobil pa ne stvara dodatni otpor zraka.

Postavljanje na stražnja vrata i na kuku

Za automobile koji imaju petora vrata, dostupni su i nosači za bicikl koji se montiraju na stražnja vrata. Kada se bicikl prevozi na ovaj način, moguće je da će vam malo zaklanjati pogled straga zbog tog položaja. A isto tako, bicikl se u ovom slučaju vozi u smjeru suprotnom od kretanja automobila pa pruža nešto veći otpor vjetra. Zato nije preporučljivo voziti jako velikom brzinom, ako prevozite bicikl na ovaj način.

Još jedan od načina postavljanja nosača za bicikl je na kuku za vuču. Ovakvi nosači za bicikl su nešto teži za postavljanje te također mogu smanjiti vidljivost straga te zbog toga nisu česti izbor mnogih vozača.
No, bez obzira za koju vrstu postavljanja se odlučite, bicikl ćete sigurno prevesti te ćete moći uživati u vožnji biciklom na svom odredištu.

Bez obzira na to jesu li u njih ugrađene uobičajene žarulje ili inovativna LED tehnologija, stražnja svjetla dizajnirana su za maksimalnu pouzdanost. Čitajte više …

U toj kategoriji: