January 22, 2021

Fakultet

Informacije iz svih područja

Evo kako krovni nosači mogu biti od velike pomoći svakom vozaču

Krovni nosači vam se možda ne čine idejom na koju biste vi obratili pozornost, ali nakon nekoliko mjeseci, ili čak godina, borbe s manjkom prostora u automobilu, shvatit ćete koliko su idealni za vas. Nosači su odlično rješenje za osobno korištenje, ali i za poslovna rješenja. Tako će mnogi obrtnici, građevinari i ostali radnici sličnih zanimanja shvatiti koliko olakšanje mogu donijeti kvalitetni nosači.

Krovni nosači za auto moraju biti prilagođeni vašem autu

Iako su gotovo svi krovni nosači jednako konstruirani, ipak se moraju dobro prilagođavati svakom autu posebno. Ove metalne konstrukcije montiraju se na krov automobila stvarajući dodatni prostor za sve što ne stane u prtljažnik automobila. Vrlo često su u pitanju bicikli, veliki koferi, radne ljestve i slično. Obratite pozornost na nosivost krovnih nosača jer neki imaju manju, a neki veći nosivost (100 ili 200 kg).

Koje nosače odabrati?

Većina krovnih nosača ima 100 kg nosivosti, ali teretni krovni nosači dosižu nosivost od čak 200 kg tereta. Krovne nosače je najlakše izabrati po modelu auta. Tada nije potrebno dodatno mjerenje jer su nosači načinjeni baš po mjerama automobila. Materijal od kojih su izgrađeni nosači mora biti izvanredno izdržljiv: mora podnositi visoku temperaturu, tlak, padaline i još mnogo toga.

Zbog svega gore navedenog isplati se uložiti u kvalitetnije krovne nosače i biti siguran da neće doći do oštećenja ili kvara. Dobri nosači načinjeni su od  najčvršćih i najlakših materijala kao što su titan ili čelik, a često je u pitanju i legura od aluminija koja se pokazala idealnim rješenjem zbog toga što je lagana a izuzetno čvrsta.

Krovne je nosače lako montirati

Većina krovnih nosača jako se lagano montira na auto, a dio koji se pričvršćuje za auto je gumiran kako bi se izbjegla sva potencijalna oštećenja. Potražite krovne nosače čiji je gornji dio također obložen gumom jer se tako štiti klizanje stvari po krovu. Mnogi krovni nosači imaju sigurnosni sustav s bravom koji sprječava provale. Zbog toga se isplati investirati u malo skuplje rješenje koje će zadovoljavati sve vaše zahtjeve. Osigurajte svoj teret i krenite na put bez brige!

U toj kategoriji: