May 17, 2022

Fakultet

Informacije iz svih područja

Učinkovite H7 LED žarulje za auto

Razvoj rasvjete u automobilskom svijetu uglavnom prati i njen razvoj u kućanstvima i za industrijsku primjenu. LED tehnologija je danas pri vrhu kada je u pitanju učinkovitost i dugotrajnost rasvjete. Klasične žarulje sa žarnom niti u kućanstvu se više u mnogim zemljama ne smiju proizvoditi i prodavati, zbog ekološke svrhe.

U auto industriji, LED tehnologija je također sveprisutna i danas gotovo svi noviji automobili dolaze sa serijski ugrađenim LED žaruljama. Dostupne su u mnogo vrsta, a H7 LED žarulje se mogu pronaći u velikom broju modela.

Prednosti H7 LED žarulja

U odnosu na halogene ili Xenon žarulje koje se danas još uvijek mogu pronaći u velikom broju automobila, H7 LED žarulje imaju brojne prednosti. Neke od njih su:

  • Pri svom radu proizvode manje topline pa su učinkovitije
  • Imaju vrlo dug vijek trajanja
  • Ne utječu na ostale dijelove rasvjetnog tijela
  • Pale se brže od ostalih vrsta žarulja
  • Imaju širok svjetlosni snop

Iako se možda na prvu čine kao veliko ulaganje, LED H7 žarulje će vam se dugoročno isplatiti, ali pružiti i određenu dozu sigurnosti pri vožnji.

H7 LED žarulje

H7 LED žarulje se mogu pronaći u velikom broju modela.

Budite sigurniji uz više svjetla na cesti

Mnogim vozačima je sigurnost u vožnji na prvom mjestu. A upravo H7 LED žarulje mogu imati pozitivan utjecaj na tu sigurnost. Naime, kada se po noći vozite s upaljenim H7 LED žaruljama, puno bolje ćete vidjeti ispred sebe, ali i sa svake strane. H7 LED auto žarulje daju puno veći svjetlosni snop pa će cesta biti odlično osvijetljena i izravno ispred vas, ali ćete zbog širine tog snopa vidjeti i odlično s lijeve i desne strane.

Također, zbog velikog intenziteta svjetlosti, vozači koji vam dolaze u susret će vas uočavati s još veće udaljenosti, što je također još jedan plus za ovu vrstu rasvjete kada je u pitanju sigurnost. 

Dugi vijek trajanja ove vrste auto rasvjete

H7 LED žarulje osvim svega nevedenog krasi i vrlo dugi vijek trajanja. On je otprilike oko 50 000 sati što znači da ćete se moći jako dugo voziti prije nego što ćete ih morati opet mijenjati. Također, njihovo kućište je izrađeno od aluminija što će spriječiti njihovo pregrijavanje i potrebu za zamjenom. A kako bi se još više osiguralo da se automobilska H7 LED žarulja ne pregrije, koristi se i mali ventilator koji je hladi i osigurava njezin dugotrajan rad.

U toj kategoriji: