April 11, 2021

Fakultet

Informacije iz svih područja

Ukrasni naplatci

Ukrasni naplatci su uglavnom dekorativni dodatak za čelične felge. Prije su bili puno traženiji, a danas se sve više ljudi okreće aluminijskim naplatcima koji su dugotrajniji i atraktivnijeg izgleda.

Modeli i materijali izrade

ukrasni naplatci

Ukoliko usporedimo cijene, možemo uočiti veliki raspon. Oni skuplji izrađeni su od kvalitetnije plastike i dodatno su tretirani bezbojnim lakom. Zbog toga su otporniji na vremenske prilike i duže traju. Mnogi ih danas koriste samo zimi nakon što na automobil postave zimske gume sa čeličnim felgama pa na njih stave ukrasne naplatke. Ukoliko su izrađeni od nekvalitetne plastike, snijeg, sol na cesti i prljavština će ih nagrizati i brzo će se uništiti. Osim plastičnih, koji su najrasprostranjeniji, nalazimo i one izrađene od kroma. Oni su nešto skuplji nego plastični, ali i dugotrajniji.

Što se tiče modela, možemo razlikovati one koji imitiraju originalne felge proizvođača i potpuno nezavisne modele. Te imitacije originalnih felgi obično sadrže i logotip proizvođača. Nezavisnih modela također ima mnogo. To su ukrasni naplatci raznih uzoraka i nekad su bili dosta cijenjeni među onima koji vole stilizirati svoj automobil. Oni su tako mogli pronaći razne unikatne naplatke kojima bi podigli izgled svog automobila. Danas se oni uglavnom okreću aluminijskim felgama koje iako su dosta skuplje, izgledaju mnogo atraktivnije.

Cijene

ukrasni naplatci


S obzirom da im je popularnost u današnje vrijeme dosta smanjena, to se također odrazilo i na cijene. Cijena jednog seta od 4 ukrasna naplatka se može pronaći i za cijenu od 100tinjak kuna, dok je cijena samo jednog aluminijskog naplatka nerijtko veća. Osim u specijaliziranim trgovinama, možemo ih pronaći i u raznim drugim dućanima pa sve do tržnica.

Veličine

ukrasni naplatci


Ukrasni naplatci vezani su uz veličine guma pa prilikom kupovine moramo paziti da kupimo odgovarajuću veličinu inače ih nemoći moći namontirati. Tako možemo pronaći one za male profile guma od 13′ pa sve do onih velikih od 17′ i više.

Iako se ne kupuju više kao prije, ukrasni naplatci će zasigurno još dugo ostati na tržištu. Razlog je što su danas vrlo jeftini i za jako malo novca možemo dobiti set od 4 komada kojima ćemo zaštititi čelične felge od vanjskih utjecaja. A uz sve to ćemo automobilu podariti novi atraktivniji izgled.

Prečitajte još: Lanci za snijeg vas mogu rješiti kad padne snijeg.

Auto kozmetika. U ponudi mogu se pronaći proizvodi za unutarnje i vanjsko čišćenje, održavanje, zaštitu i popravak vozila. Čitajte više …

Putujte bez brige uz iznajmljeni auto. Koristeći iznajmljeni auto je možda najbolji način da istražite zemlje da li koju ste posetili zbog posla ili zadovoljstva. Čitajte više …

U toj kategoriji: