July 2, 2022

Fakultet

Informacije iz svih područja

Vježbe za trbuh i prehrana

Mnogi sanjaju o pločicama na trbuhu i smatraju ih magnetom za privlačenjem suprotnog spola, no rijetko tko je spreman na požrtvovnost i rad koji je potreban za njih. Iako su vježbe za trbuh veoma važne kod jačanja mišića i dobivanja pločica, prehrana je neophodna da bi se one vidjele iza sala. Mnogi spominju da iza isklesanog tijela stoji 80% pravilne prehrane i samo 20% treninga, a kako trenirati trbuh i koje su najpopularnije vježbe za trbuh pročitajte u nastavku teksta.

Trčanje će vam pomoći izgubiti kalorije

Iako ne jača samo mišiće za trbuh, već glavni mišići koje jača su noge, trčanje će vam pomoći u gubitku kalorija i sala s trbuha. Ono mora biti ukomponirano u vježbe za trbuh, jer bez kretanja i gubljenja kalorija teško da možete doći do six packa. Trbuh je dovoljno vježbati 3-4 puta tjedno kako bi mišići bili jaki, a ostale dane možete ubaciti trčanje za dobivanje kondicije i skidanje masti s trbuha.

Trbušnjaci u najpopularniji

Najpopularnija vježba za trbuh su naravno trbušnjaci, no jesu li oni najbolja vježba? Teško je reći da su najbolja vježba, no najpoznatija jesu sigurno. U kombinaciji s drugim vježbama koje ćemo navesti u nastavku teksta trbušnjaci vam mogu pomoći da ostvarite izvrsne rezultate. Postoje i razne varijacije trbušnjaka koje vam mogu pomoći da ciljate isključivo određene trbušne mišiće, poput ovih sa strane i tako oblikujete trbuh prema vašim željama.

Plank je veoma zahtjevan

Mnogi su čuli za ovu vježbu, no ne rade je prečesto jer je veoma zahtjevna. Plank je vježba u kojoj stojite na laktovima u poziciji skleka, te držite tijelo ravnim. Ovo je veoma zahtjevna vježba, no osjetit ćete da vam trbušni mišići rade i jačaju. Krenite s malo vremena koje ćete držati poziciju planka, te s vremenom povećavajte vrijeme. 

Čitajte i sljedeći članak: Podmukla bolest zuba

Kada je paradontoza u samom začetku, najčešće u početku dolazi do blagih simptoma koje mnogi zanemaruju pa je primijete tek kada ona uznapreduje.

Sklopka za iskusnije

Sklopka je vježba u kojoj ležite na leđima s rukama podignutima iznad glave, te u isto vrijeme podižete noge i ruke da se taknu. Ona spada u zahtjevnije vježbe za trbuh i za pravilno izvođenje treba vremena i jačanja trbušnih mišića, no može vam biti od velike pomoći. Također, sklopka se može raditi i dok visite na šipki.

U toj kategoriji: