July 2, 2022

Fakultet

Informacije iz svih područja

Kakva sjenila za auto razlikujemo?

Vrste sjenila za auto

Sunčeve zrake dokazano su štetne za ljude i pretjerano izlaganje suncu može imati negativne učinke na kožu tijela. Osim toga, sunce će znatno ugrijati automobil i otežati putovanje u njemu svim sudionicima. Sjenila za auto su rješenje, te će onemogućiti prolazak sunčevim zrakama kroz stakla automobila i poboljšati iskustvo vožnje. Postoje razna vrsta sjenila za auto, od najjeftinijih koji se postavljaju na prozore vakuumski, do rola i zavjesa ili tipskih sjenila. U nastavku teksta donosimo sve o njima, te koja sjenila odabrati za vaš automobil.

Vrste sjenila za auto

Ovisno o vašem budžetu ovisi i vrsta sjenila na čiju kupnju ćete se odlučiti. Najjeftinija sjenila za auto su ona vakuumska, te ih na proljeće ili ljeto možete pronaći u svakom supermarketu. Ona su najpopularnija i vrlo lako se mogu staviti na prozore automobila i po potrebi skinuti. Ova vrsta automobilskih sjenila izuzetno je popularna i kod djece, jer često dolazi s raznim dizajnovima poznatih super heroja ili likova iz crtića.

Sjenila za auto će onemogućiti prolazak sunčevim zrakama kroz stakla automobila
Najpraktičnija i najjednostavnija sjenila za auto

Druga vrsta sjenila su zavjese. One se postavljaju na jednu stranu prozora i prema potrebi se razvlače ili sklanjaju s prozora. Cijena ovih sjenila je nešto viša, no veoma su atraktivna i dobro pašu na automobilu. Jedini problem kod ovih zavjesa može biti postavljanje, koje ovisno o modelu automobila zna stvarati probleme. Treća vrsta sjenila su rolo sjenila koja se jednostavno mogu montirati na vrh prozora i po potrebi razvlačiti preko prozora. Ova vrsta dosta je slična zavjesama, samo što se otvara od gore prema dolje, a ne sa strane.

Tipska sjenila su trenutno najpopularnija

Osim iz razloga što štite prolazak sunca kroz stakla automobila, tipska sjenila su danas veoma popularna i zato što automobilu daju bolji izgled. Ova sjenila postavljaju se direktno na sva bočna stakla automobila i na taj način blokiraju negativan utjecaj UV zraka putnike.

Odlično se uklapaju u automobil i zatamnjuju stakla automobila, te iako je ovo najskuplja metoda jer tipska sjenila za auto mora postavljati profesionalac, ovo je najučinkovitija metoda i vaš automobil će najbolje izgledati.

Sve vrste sjenila možete po najboljim cijenama pronaći u internet trgovinama i biti spremni zaštititi sebe i svoju obitelj od sunca.

U toj kategoriji: