January 21, 2022

Fakultet

Informacije iz svih područja

Auto tepisi kao čuvari interijera automobila

Uekstilni tepisi za auto imaju prednost što se prilagođavaju svim interijerima automobila

Ukoliko želite sačuvati interijer svog automobila od oštećenja i nečistoća svakako biste trebali razmisliti o kupnji tekstilnih tepiha za auto. Naime, oni čuvaju interijer automobila, ali ujedno omogućuju i ugodnije putovanje. 

Oni se ubrajaju u dodatnu opremu, a nalaze se u gotovo svakom vozilu te se kao investicija uvijek isplate jer ih je moguće nabaviti po prihvatljivim cijenama.

Varijacije tepiha za auto

Ukoliko krećete u potragu za tepisima za auto, važno je znati da oni najčešće dolaze u setovima s dva prednja i dva stražnja. Neki proizvođači uz setove prednjih i stražnjih u svojoj ponudi imaju i tepihe za prtljažnik koji su odlični za one koji prevoze bilo kakav teret u svom automobilu. Na tržištu  danas postoje različiti modeli kao što su:

  • Univerzalni 
  • Rađeni po mjeri (tipski) 
  • Tekstilni 
  • Gumeni 

S obzirom na to da se ispod vozačeva sjedišta nalaze papučice za kvačilo, kočnicu i gas, vrlo je važno da tepih ispod njegova sjedišta bude fiksiran na mjestu, bez obzira jesu li to gumeni ili tekstilni tepisi za auto koji su danas vrlo popularni.

Prednosti univerzalnih modela tepiha

Univerzalni tekstilni tepisi za auto imaju prednost što se prilagođavaju svim interijerima automobila jer dolaze s „viškom“ rubova pa tako odgovaraju i limuzinama i gradskim automobilima. 

Tekstilni tepisi za auto
Tekstilni tepisi za auto po mjeri za automobila

Ova vrsta dolazi i u gumenoj varijanti, ali danas se vrlo često biraju upravo univerzalni tekstilni tepisi za auto kao odlično rješenje za zaštitu automobila od nečistoća i oštećenja, a ujedno i dobro izgledaju.

Estetika kao prioritet kod kupnje autoopreme

S obzirom da auto tepisi za auto dolaze u dvjema materijalima – od gume i tekstila, važno je prije kupnje odlučiti koju vrstu kupiti. Iako su gumeni lakši za održavanje, estetski nisu privlačni, dok oni tekstilni to itekako jesu. Naime, tekstilni auto tepisi su najčešće šivani po mjeri pa savršeno prianjaju podu automobila. Njihov nedostatak je to što nisu vodootporni, ali ipak mogu podnijeti manje količine vlage.

Također, najčešće dolaze u crnoj boji, a u posljednje vrijeme je vrlo popularna postala i siva boja. Kod ove vrste kupci mogu birati boju šavova koja doprinosi drugačijem izgledu automobila stoga su svakako dobar odabir za osobe kojima je stalo do estetike. Ukoliko vam ne smeta nešto teže održavanje u usporedbi s gumenim tepisima za auto, oni od tekstila su odličan izbor za zaštitu interijera vašeg limenog ljubimca.

U toj kategoriji: