May 17, 2022

Fakultet

Informacije iz svih područja

Neizostavan dio svake ženske kozmetičke torbice

Kada govorimo o make up-u i kozmetici, tada je važno znati da postoje neki proizvodi koji su jednostavno neizostavan dio svake kozmetičke torbicu poput maskare, pudera u prahu ili kamenu, ruža za usne te olovke za oči, najčešće one u crnoj boji. 

Svi ovi proizvodi pomažu ženama diljem svijeta da svoj svakodnevni make up look u trenu pretvore u zanosan i upečatljiv noćni look. Tome posebno pridonosi olovka za oči u crnoj ili smeđoj boji uz dodatak crvenog ili nude ruža za usne te malo maskare koja će istaknuti trepavice.


Svi ovi proizvodi pomažu ženama diljem svijeta da svoj svakodnevni make up look u trenu pretvore u zanosan i upečatljiv noćni look.

Jednostavno, brzo i efektno šminkanje

S obzirom na to da živimo u užurbanom vremenu u kojem se rijetki stignu posvetiti polaganom i detaljnom šminkanju kakvo primjerice zahtijeva ono u kojem se koristi tuš za oči, olovke za oči odlično su rješenje. 

Prvenstveno, one ne zahtijevaju preciznost i izvlačenje tanke i pravilne linije za koju su rijetki izvježbani, posebno u žurbi, a kao drugo, olovke za oči se puno lakše dodaju kada je to potrebno tijekom dana. Osim preciznosti, za korištenje nije potrebno ni puno vremena što je svakako još jedna od njihovih prednosti.

Idealna olovka za oči

Tržište make up proizvoda sve više raste zbog čega je vrlo često teško odabrati idealnu olovku za oči za sebe. Evo što stručnjaci savjetuju:

  • Birajte one koje se ne trebaju šiljiti
  • Birajte mekše modele ukoliko ćete ih koristiti za sjenčenje ili  razmazivanje po kapku
  • Birajte tvrđe modele ukoliko ćete ih nanositi umjesto tuša

Optičke kozmetičke iluzije

Ukoliko želite dodatno istaknuti oblik svoga oka, stručnjaci savjetuju da koristite olovke za oči u bojima poput Essence Long Lasting u crnoj ili smeđoj boji. Želite li vizualno povećati oko u unutarnju liniju oka stavite bijelu ili kremasto-bijelu olovku za oči poput NYX Professional Makeup u kremasto-bijeloj boji ili pak Catrice Kajal. 

Kod ovog kozmetičkog dodatka vrlo je važno da ne budu presuhe ili premasne kako bi mogle optimalno kliziti po kapku i imale mogućnost razmazivanja, a ujedno bile i precizne. Takve su olovke brenda Revolution, Essence, Nxy, W7 i drugih s kojima sigurno nećete pogriješiti. Dostupne su u raznim trgovinama s kozmetičkim proizvodima, a sve više žena se odlučuje na kupnju putem interneta. Takve web trgovine nude puno veći izbor, a nerijetko nude i brojne popuste i akcije.

U toj kategoriji: