May 17, 2022

Fakultet

Informacije iz svih područja

VPS hosting ima niz prednosti u odnosu na klasičan

VPS hosting za web stranice

VPS hosting (engl. Virtual Private Server) za internet stranice predstavlja najbolji odabir kod pokretanja vaše stranice, jer nudi potpunu kontrolu nad određenim serverom. On se ujedno može podijeliti i na više manjih dijelova i tako se na njemu može hostati različite web stranice. Ono što je prednost je i potpuna kontrola nad njegovim resursima, tako za pojedine stranice možete postaviti bolje, a za one manje posjećene, lošije performanse.

VPS hosting prednosti

Prednosti koje VPS hosting za web stranicu nudi u odnosu na klasični web hosting su mnogobrojne, a neke od njih su:

  • znatno bolja brzina učitavanja stranice
  • potpuna kontrola nad serverom
  • stabilnost web stranice

Kod web hostinga, server na kojem se nalazi web stranica dijelite s više drugih korisnika i web stranica. To znači da u slučaju da neka web stranica pretrpi hakerski napada ili ima previše posjetitelja, patiti će i vaša web stranica. Zbog toga je VPS hosting najbolji odabir, jer ćete biti sigurni da će stranica biti stabilna u svakom trenutku.

 cPanel

Prilikom zakupa hostinga, dobiti ćete pristupne podatke za cPanel i adresu za prijavu.

Korisničko sučelje cPanel

Kod kreiranja web stranice i povezivanja domene s hostingom, neophodan je cPanel. To je korisničko sučelje putem kojeg se upravlja sa serverom i koje nudi različite mogućnosti. Web hosting cPanel korisnicima omogućava da jednostavno:

  • upravljaju domenama povezanim na hostingu
  • stvaraju email račune za domene
  • upravljaju bazama podataka
  • i raznim drugim stvarima

Sam cPanel je svoje prepoznatljivo ime stekao zbog izrazito upadljivog grafičkog dizajna i orijentiranosti prema korisnicima bez tehničkog znanja. Putem njega je moguće upravljati s hostingom u svega nekoliko klikova i korisničko iskustvo je veoma ugodno.

U toj kategoriji: