July 2, 2022

Fakultet

Informacije iz svih područja

Kreativni poslovni pokloni

Poslovni pokloni odavno se koriste kao plodonosna marketinška taktika, ali i kao obilježavanje dobre suradnje i zahvalnosti prema suradnicima i klijentima. Ipak, odabir onog pravog može biti težak, s obzirom da on mora biti maštovit i primjeren, kako primatelju tako i prigodi, što je nekad balans koji se teško postiže.

Za odabir odgovarajućeg poslovnog poklona postoji nekoliko trikova kojih se možda niste sjetili, no jednom kada ih usvojite, uvelike će vam pomoći u daljnjem odabiru.

Kreativnost pri odabiru poklona

Kada su poslovni pokloni tek počinjali biti praksa, bilo je dovoljno odabrati neku stvarčicu koja je korisna svima i na nju zalijepiti svoj logotip. Iako je i takav poklon bolji od ničega, danas su stvari malo kompliciranije. Tržište je veliko i prepuno opcija, no kretanje utabanim stazama može se činiti sigurnim odabirom.

Poslovni pokloni za poslovne partnere razmjenjuju se ipak na sve strane, pa želite li ostati zapamćeni, rokovnici, kemijske olovke i USB ključevi više jednostavno nisu dovoljni. Stoga je važno promatrati sve kroz leću kreativnosti i funkcionalnosti. Jedinstven poslovni poklon u esenciji može biti nešto već viđeno, ali također mora imati neki novi aspekt, koji će primatelju upasti u oko, iznenaditi i zaintrigirati ga te mu biti od koristi. Takvim razmišljanjem lako ćete se izdvojiti iz hrpe te obradovati svog primatelja.

Jeftini poslovni pokloni

Iako veličina prije svega ovisi o prigodi, jeftini poslovni pokloni mogu polučiti bolji uspjeh nego oni skupocjeni. Dobar smjer je uvijek povezati se s lokalnom zajednicom u traženju – možda se u vašoj regiji mogu pronaći proizvođači regionalnih prehrambenih proizvoda kojima možete predstaviti predio iz kojega dolazite. Možda se možete povezati s kakvim obrtom ili drugom tvrtkom koja proizvodi odjevne predmete, kao što:

  • marame
  • kravate
  • torbe
  • kišobrani,
  • kape s tradicionalnim motivima itd

Takvi pokloni, osim što su unikatni također neće nestati s vremenom, kao na primjer hrana. S druge strane, možete razmišljati i o tome kako pokloniti poslovni poklon koji primatelj još nikada nije dobio. Neke zanimljive ideje su:

  • grijači šalica,
  • mali USB hladnjaci
  • višenamjenske kemijske olovke koje u sebi skrivaju i USB ključ,
  • laser i stilus

Brojne su mogućnosti, a na vama je da se odlučite za nešto od toga i iznenadite onoga koga planirate darivati.

Poklonite savršene darove za 18. rođendan. Tajna davanja leži u tome da otkrijete u kom pravcu slavljenik želi da pođe, koje su njegove želje i stremljenja i na osnovu toga poklonite nešto što će mu na tom putu značiti. Čitajte više …

U toj kategoriji: