July 2, 2022

Fakultet

Informacije iz svih područja

Power bank Xiaomi za punjenje raznih uređaja

U današnje vrijeme većina uređaja koje koristimo ima određenu bateriju, koja se kod dugih putovanja ili cjelodnevnog boravka van kuće isprazni. U tom slučaju nam je onemogućeno korištenje tog uređaja do ponovnog punjenja, a kako bi bili sigurni da nikada neće ostati bez baterije odličan dodatak je power bank Xiaomi.

Prijenosna baterija ima zadaću da pohranjuje električnu energiju i zatim se putem kabela spaja s uređajem koji je potrebno napuniti. Kroz ovaj tekst ćemo vas upoznati sa Xiaomi prijenosnom baterijom, kako odabrati odgovarajući model i zbog čega je odličan dodatak.

Što je power bank Xiaomi?

Power bank Xiaomi služi za punjenje vašeg mobitela ili bilo kojeg drugog elektroničkog uređaja. Prednost je što je veoma malih dimenzija i tako u džepu ili torbi možete puniti bez da ste povezani s utičnicom.

Koristi se tako da se kod kuće puni putem punjača i kada se napuni u sebi pohranjuje električnu energiju. Ovisno o tome koji kapacitet ima, ovisi i broj uređaja koje može napuniti.


Power bank Xiaomi služi za punjenje vašeg mobitela ili bilo kojeg drugog elektroničkog uređaja.

Kako odabrati dobar prijenosni punjač?

Postoje različite vrste i marke prijenosnih baterija, a naš savjet je da birate power bank Xiaomi. Zahvaljujući dugom nizu godina proizvodnje raznih električnih uređaja, Xiaomi je jedna od najkvalitetnijih i najpristupačnijih marki. Zbog toga je odličan odabir ako vam je potrebna prijenosna baterija za mobitel.

Prilikom odabira morate obratiti pažnju na četiri stvari:

  • veličina i dizajn
  • kapacitet power banka
  • brzina punjenja
  • dodatne funkcije

Prva stvar je povezana s estetikom, a o njoj ovisi kako će sam power bank Xiaomi za mobitel izgledati. Ona je sporedna stvar i puno su važnije tehničke karakteristike uređaja.

Kapacitet prijenosne baterije

Svaka baterija ima određeni kapacitet izražen u mAh. Kapacitet označava maksimalnu količinu energije koju baterija može pohraniti. Uzmimo za primjer da imate sportsku kameru kapaciteta 2500 mAh. U tom slučaju će power bank Xiaomi 10,000 mAh moći 4 puta napuniti tu bateriju od 0 do 100%.

Brzina punjenja

Osim kapaciteta, bitno je obratiti pažnju i na neke druge stvari. Ako imate noviji mobitel, od iznimne koristi bi vam mogla biti brzina punjenja koju podržava prijenosna baterija Xiaomi, kako biste izbjegli sporo punjenje i dugo vremena spajanje s njime. 

Bežično punjenje

Određeni modeli imaju i neke druge korisne funkcije. Jedna od njih je mogućnost spajanja i istovremenog punjenja dva ili više uređaja. Također, postoje i oni modeli koji su nešto skuplji, koji podržavaju i bežično punjenje mobitela. To je odlična karakteristika s kojom nećete morati brinuti oko spajanja kabela.

Čitajte i sljedeći članak:
Kloniranje diska od računala

Postoje dva načina za sigurnu pohranu podataka, a to je kloniranje diska ili slike.


U toj kategoriji: