March 9, 2021

Fakultet

Informacije iz svih područja

Veliki izbor dodataka za roštilj

Roštilj i pripremanje hrane na roštilju je omiljena zanimacija mnogih, pogotovo s dolaskom toplog vremena. Kako bi pripremanje hrane na roštilju postalo još jednostavnije, moguće je kupiti razne dodatke za roštilj.

Pribor

Kako bi vam samo pečenje hrane na roštilju bilo što jednostavnije, dostupni su dodaci za roštilj u obliku raznog pribora. Najčešće se radi o setovima od nekoliko pomagala, poput velike hvataljke za lakše okretanje hrane, lopatice, dugačke vilice, kista za premazivanje i ostalo. Naravno, sve to vam nije potrebno i možete se koristiti običnim priborom za jelo prilikom pečenja, no ovakvi dodaci za roštilj će vam to još dodatno olakšati.

 

Dodaci za čišćenje

Kako bi vam roštilj dugo lijepo izgledao, potrebno ga je dobro očistiti nakon svakog korištenja. Dodaci za roštilj u koji spadaju razna sredstva za čišćenje te posebne četke koja služe za struganje zapečenih dijelova hrane će vam u tome itekako pomoći. U većini slučajeva, odnosno ako redovito čistite roštilj nakon svakog korištenja, bit će vam dovoljno isprati roštilj pod mlazom tople ili vruće vode te ga dobro izribati pomoću četke. Ukoliko se hrana jače zapekla na rešetku, možete ju ostaviti neko vrijeme u vodi na namakanju te u vodu dodati malo posebnog sredstva koje će brže otopiti masnoću.

Rešetka

Kada je riječ o dodacima za roštilj, rešetka je svakako jedna od glavnih dodataka. Naravno, roštilji dolaze u paketu s rešetkom, ali nakon nekog vremena ćete ju morati zamijeniti novom. Rade se od različitih materijala, ali kao najbolje po omjeru uloženog i dobivenog su se pokazale rešetke od rosfraja. Riječ je o vrlo kvalitetnom materijalu koji ima odlična toplinska svojstva te će vrlo dugo trajati. Krom je materijal po izgledu vrlo sličan rosfraju, ali nešto slabije kvalitete pa pripazite prilikom kupnje da se ne zabunite.

rostilji-keramicni-reset2Isto tako, možete se odlučiti za rešetku koje ima samo jednu stranu, kao i za onu s dvije strane, odnosno preklopnu rešetku. Preklopna rešetka je nešto većih dimenzija, ali zato vam može poslužiti za jednostavno okretanje hrane. Naime, kada postavite hranu na rešetku i preklopite je s drugom stranom rešetke, sve možete vrlo jednostavno okrenuti, bez potrebe za korištenjem dodatnih pomagala. Korištenjem rešetke s jednom stranom, morat ćete koristiti neki pribor za okretanje hrane pa je na svakome da odluči štu mu više odgovara te se na temelju toga odluči za odgovarajuću rešetku.

U toj kategoriji: