May 17, 2022

Fakultet

Informacije iz svih područja

Pravi klasik među društvenim igrama

Svi stariji će se zasigurno ponekad s nostalgijom sjetiti raznih igračaka ili igri koje su obožavali kao djeca. Naravno, njihova ponuda u trgovinama nekada i danas je neusporediva. Nekada je izbor bio puno skromniji i djeca su se morala zadovoljiti s raznim sitnicama. Danas je izbor veći nego ikada, uz gotovo svakodnevno izlaženje novih igračaka.

Malo je onih koje su se oduprijele vremenu te koje su zadržale gotovo isti oblik, odnosno koje su nekada bile iznimno popularne, a igraju se još i danas. Jedna od njih je svakako Čovječe, ne ljuti, pravi klasik među društvenim igrama.

Poznati koncept ove društvene igre

Kada su u pitanju igre Čovječe ne ljuti se već dugi niz godina ima isti koncept. Pravila se nimalo nisu mijenjala, jedine razlike možete pronaći u nešto osvježenijem izgledu ploče i figurica. A što je ovu igru učinilo klasikom? Jedan od razloga je zasigurno vrlo jednostavan koncept igre kojeg djeca vrlo brzo usvoje. U osnovi, potrebno je svoje četiri figure pomicanjem po ploči prebaciti iz jednog dijela ploče na drugi. Pri tome se baca kocka, a jedina opasnost su vam drugi igrači koji vas, ukoliko stanu na polje ne kojem se već vi nalazite, vraćaju na početak.

Upravo taj dio ove društvene igre je najdinamičniji, no vrlo često uzrokuje frustracije kod djece. Djeca se ponekad teško mogu pomiriti s porazom, a upravo ova igra im je odlična vježba da se toga riješe.

I dalje vrlo prodavana igra

Iako se igra Čovječe, ne ljuti se prvi put na tržištu pojavila prije dosta godina, dan danas se često nalazi pri vrhu najprodavanijih igara, iako je danas konkurenciju na tom polju iznimno jaka. No, jedan od razloga popularnosti leži i u tome što se mnogi roditelji odluče djeci pokloniti tu igru zato što su je i sami nekad igrali, već poznaju pravila te nastoje i svojoj djeci usaditi ljubav prema ovoj igri.

Zato ju danas možete pronaći u brojnim trgovimama s dječjim igračkama te je dostupna u raznim varijantama. Bez obzira za koju varijantu se odlučili, osnova igre bit će ista. Razlika može biti jedino u dizajnu ploče, figurica ili kocke. Pa odaberite onaj koji vam se najviše sviđa i uživajte u igri. Ali, bez ljutnje.

Pročitajte sljedeći članak: Važnost igre u razvoju djece

Kroz klasične edukativne društvene igre, djeca uče da ponekad pobjeđuju, a ponekad gube, uče se nositi s uspjehom i razočaranjem te se kroz njih ujedno i potiče njihov kognitivni razvoj.

Dječji koferi Trunki će vaše dijete naučiti svojim obavezama i podučiti odgovornosti, a ujedno učiniti pakiranje veoma zabavnim dijelom puta. Sa klikom na link si pročitajte više o dječjim koferima.

U toj kategoriji: