January 21, 2022

Fakultet

Informacije iz svih područja

Katalizator je ključan za ekologiju

Što je katalizator?

Automobilski katalizator je zadužen za smanjenje onečišćenja atmosfere putem automobilskih ispušnih plinova, tj. on pročišćuje ispušne plinove vozila. Rad motora s unutarnjim izgaranjima stvara razne ekološki neprihvatljive tvari i plinove, poput:

  • ugljičnog dioksida
  • kancerogenog ugljikovodika
  • dušikovog oksida
  • i raznih drugih plinova

Svi ovi plinovi zagađuju zrak i atmosferu, a auto katalizator ih umanjuje za čak 90% štetnosti. Iako nije direktno vezan uz funkcionalnost vozila i moguća je vožnja bez njega, on je neophodan dio svakog automobila i igra značajnu ulogu u održavanju ekologije.

Kako radi katalizator?

Rad katalizatora se svodi na princip filtera. Ispušni sustavi auta su sve kvalitetniji i sve više eliminiraju negativne plinove prije ispuštanja u atmosferu. Katalizator je u sustavu smješten u neposrednoj blizini motora i za njegov rad treba mu visoka temperatura. Europske direktive propisuju da svaki katalizator mora imati minimalno dvije lambda sonde (engl. oxygen sensor), koje mjere sadržaj kisika u ispušnim plinovima auta i osiguravaju odgovarajući omjer zraka i goriva u sustavu.

Autodjelovi online

Autodjelovi online dostupni u trgovini Silux najbolji su odabir za kupnju

Autodjelovi online dostupni u trgovini Silux

Zbog nezahvalne ekonomske situacije na našim prostorima, većina ljudi vozi starije automobile, a poznata je činjenica da se automobili nakon 4 do 5 godina od proizvodnje počinju češće kvariti. Zbog toga su autodjelovi online najbolji odabir za kupnju, jer su puno jeftinija opcija od toga da ih za vas naručuje mehaničar.

Internet trgovina Silux postoji već nekoliko godina i specijalizirana je za prodaju automobilskih dijelova i opreme. Zahvaljujući kvalitetnim brendovima, niskim cijenama i brzoj dostavi, autodjelovi online ( katalizator, lambda sonda , EGR ventil, …)dostupni u ovoj trgovini najbolji su odabir za kupnju u slučaju da ste uočili neki neispravan dio na automobilu.

U toj kategoriji: