April 11, 2021

Fakultet

Informacije iz svih područja

Zaštitite mobitele od oštećenja

Mobiteli su danas dio naše svakodnevice. Iako gotovo pa više nema toga što ne možete napraviti s njima, oni su i dalje itekako osjetljivi na grebanje, habanje i pucanje ako vam ispadnu iz ruke ili džepa, ili ih pak ostavite u torbi s ključevima ili nekim drugim oštrim predmetom.

Kako biste ih zaštitili od mogućih nezgoda, tu su futrole za mobitele, jednostavno rješenje za potpunu zaštitu mobitela od štete. Dostupni u brojnim trgovinama s opremom za mobilne uređaje, pronađite neku za sebe.

Dobar materijal dodataka za mobitel

Iako je izgled prva stvar koju ćete primijetiti na, on nije najbitniji dio kod odabira futrole za mobitele. Prvo pozornost morate obratiti na sam materijal, koji će vaš mobitel štititi od oštećenja. Materijal bi trebao amortizirati udarce i čuvati od ogrebotina, pa bi bilo dobro da se odlučite za neki deblji materijal, poput gušće spužve. Za nešto profesionalniji izgled, razmislite o modelima od kože, koji izgledaju jednostavno, ali ipak profinjeno!

Prava veličina futrole

Futrole za mobitele više-manje su univerzalne, jer nemaju otvore za utičnice, gumbe, kameru i bljeskalicu, već ovise samo o veličini mobitela, pa se o tome ne morate brinuti prilikom potrage. Ono što vam je bitno je način na koji se futrola otvara, kako biste brzo i jednostavno mogli doći do svog mobitela, a istovremeno ne biste morali brinuti o tome da će vam mobitel ispasti. Sigurnost prilikom korištenja mobitela pruža vam i popsocket.

Futrole za mobitele od krućih materijala često nemaju nikakav zatvarač jer mobitel ne može lako iskliznuti iz njih, dok one od spužve najčešće imaju vezice. Zatvarač bi trebao omogućiti brz pristup mobitelu, pa se radije odlučite za zatvarače poput čička ili magneta.

Čisto i uredno

Kako bi vaša futrola za mobitel dugo izgledala kao nova, osim kvalitetnih materijala koji mogu dugo izdržati, bitna je i njena čistoća. Materijali poput spužve odlični su kao zaštita, ali se ne mogu lako očistiti. Odaberete li futrolu u nekoj svijetlijoj boji, brzo možete očekivati tragove korištenja na njoj.

Iako takve modele možete prati s rubljem, lako je moguće da se svi tragovi ne operu, ali i da se naruši kvaliteta. S druge strane, futrole za mobitele od kože lakše se mogu održavati, jer ih se jednostavno može obrisati vlažnom krpicom, što će skinuti većinu prljavštine bez problema.


Spašavanje podataka Data Recovery sa hard diska HDD SSD, USB sticka flash memorija, RAID sustava, memorijska SD kartica, laptopa, mobitela … Čitajte više …

Epson je jedna od vodećih razvojno-proizvodnih tvrtki na području računalne periferije (pisači, skeneri, LCD projektori).  Čitajte više …


Servis iPhone mobitela neće vas razočarati.  Iako u prvi trenutak kada mobitel pada iz rke i ne izgleda tako strašno i čini se da je samo napuknuo dio ekrana, touch screen ne radi i nema mogućnosti da se mobitel otključa. Čitajte više …

U toj kategoriji: