March 9, 2021

Fakultet

Informacije iz svih područja

Skladištite lakše uz električne viličare

Viličari su gotovo pa nezaobilazan dio svakog većeg skladišta. Dosezanje kutija i paleta postavljenih na visoke police i premještanje teških stvari mnogo je lakše kada ih imate pri ruci imate. Tražite li model za svoje skladište, razmislite o ekološki prihvatljivijoj i čišćoj opciji električnog viličara koja će vam pružiti jednostavan, čist i tih rad bez zagađenja zraka i velike buke, savršenim za zatvorene, ali i otvorene prostore. Olakšajte i ubrzajte si rad te si osigurajte izdržljivog i pouzdanog pomoćnika u radu koji će vas sačuvati i od potencijalnih ozljeda te rad i organizaciju u skladištu učiniti efikasnijom i lakšom.

Pametno odaberite pri kupnji viličara

Kupujete li električni viličar, postoji mnogo faktora koje morate uzeti u obzir – stoga je veoma bitno odrediti svoje ciljeve i potrebe, ali i pretražiti tržište kako biste trenutnu ponudu mogli usporediti s vašim potrebama. Veoma je bitno odrediti vrstu i težinu tereta koji će se njime prenositi, visinu koju može doseći i prostor u kojem se mora kretati – veličinu prolaza, prostor za manevriranje i slično.

Generalno, električni viličari odlična su opcija za zatvorena skladišta jer su tihi i ne ispuštaju ispušne plinove, no mnogi se mogu koristiti i na otvorenom, jer su vodootporni i mogu preživjeti uvijete rada vani. Uz to, ekološki su prihvatljiviji jer ne utječu negativno na okoliš.

Prilagodite viličar sebi

Električni viličar jeftinija je opcija od onih s motorima na unutarnje izgaranje. Cijena rada mnogo je niža jer je cijena struje mnogo manja od cijene goriva. Ipak, tu veliku ulogu igra i akumulator, koji je glavna pohrana energije za električni viličar. Stoga, kupujete li ga, istražite nešto o kapacitetu akumulatora, vremenu rada s jednim punjenjem i vremenu potrebnom za punjenje.

Mnogi modeli danas nude mogućnost brzog punjenja u kojemu je akumulator u potpunosti moguće napuniti u samo nekoliko sati, što je veoma vrijedna dodatna funkcija. Uz to, također uložite u pravovremene servise i održavanj. Prije nabave također uzmite u obzir i dimenzije prolaza kojima on  mora svakodnevno prolaziti jer preuski prolazi mogli bi uvelike utjecati na efikasnost rada. Na kraju, veoma bitna stavka je i nosivost – generalno električni viličari i najmanjih dimenzija imaju barem 1 tonu nosivosti, što je uobičajeno dovoljno za potrebe manjih skladišta.

U toj kategoriji: