April 11, 2021

Fakultet

Informacije iz svih područja

Putujte bez brige uz iznajmljeni auto

Ako je vaš automobil premalen za duga putovanja ili ga pak nemate, a želite istraživati nove turističke destinacije, najam auta odlična je ideja. Ipak, kako bi vas najam izašao što manje, dobro je znati neke trikove oko odabira tvrtke od koje ćete unajmiti, kao i kod odabira samog auta.

Ovo tržište je eksplodiralo u posljednjih nekoliko godina pa danas imate veliki izbor različitih tvrtki, kao i veliki izbor različitih vozila.

Dobro istražite tržište oko najma auta

Prije svega, kada birate auto za najam dobro se informirajte oko toga kakva je ponuda na vašoj destinaciji. Tvrtke koje omogućuju najam auta najčešće se mogu pronaći u blizini:

  • Zračnih luka
  • Željezničkih kolodvora
  • Autobusnih kolodvora

No, imajte na umu kako na tim mjestima često nećete naći najpovoljnije cijene. Upravo radi toga, prije samog puta dobro se informirati oko toga gdje možete pronaći automobile za najam te koja je njihova ponuda. Mnoge tvrtke također svoje poslovne prostore imaju i u blizini hotela, ali i na drugim mjestima u gradu, te je ponuda koju nude u poslovnicama često povoljnija.


Prije svega, kada birate auto za najam dobro se informirajte oko toga kakva je ponuda na vašoj destinaciji.

Auto o kojemu ste sanjali

Najam auta daje vam mogućnost da birate između velikog broja auta koje inače možda i ne biste mogli voziti. Ipak, imajte na umu kako kod odabira auta za najam morate paziti na većinu stvari koje su bitne i kod kupnje. 

Većina tvrtki koje nude najam auta imaju i pravila oko razine goriva s kojom automobil morate vratiti na kraju najma, a najčešći je slučaj da ćete auto dobiti pun, no istog takvog ga morate i vratiti. Stoga je potrošnja automobila veoma važna, pogotovo planirate li putovati na dulje trase, jer vas gorivo može na kraju izaći i više do samog najma.

Provjerite sitan tekst u ugovoru za najam auta

Na kraju, kada se odlučite za auto koji želite unajmiti, provjerite što se sve nalazi u paketu ponude koju vam nudi tvrtka za najam auta. Paketi su često osnovni i nude samo najam i vožnju auta na određeni vremenski rok, a osiguranje je potrebno dodatno platiti. 

Uz to, dobro je provjeriti i imate li mogućnost vožnje automobila van države, jer to ponekad nije uključeno u pakete, dok s druge strane ponekad također može uzrokovati i veću cijenu paketa najma auta. Ako vam putovanje u inozemstvo nije bitno, tako si lako možete smanjiti cijenu najma auta.

Sljedeći članak: Stražnja svjetla su važna za sigurnu vožnju.
Prednja i stražnja svjetla spadaju među ključne dijelove svakog vozila.  Čitajte više …

U toj kategoriji: