May 17, 2022

Fakultet

Informacije iz svih područja

Psihoterapija u Mariboru za poboljšanje života

U današnje doba, zbog brzine života i sve većeg broja obaveza, veoma se teško posvetiti sebi i svome zdravlju. S druge strane, sve veća količina stresa s kojom se svakodnevno susrećemo predstavlja veliku opasnost po naše mentalno zdravlje, pogotovo ako ne razvijemo zdrave mehanizme za podnošenje i opuštanje ili izbacivanje tog stresa.

Primijetite li kako vaše mentalno zdravlje pati, jedna od opcija koja vam se nudi je psihoterapija, a možete je potražiti na raznim mjestima.

Terapeutske mogućnosti u Mariboru

Kada je u pitanju psihoterapija Maribor je odličan izbor te imate dvije mogućnosti:

  • Besplatna
  • Naplatna (u raznim privatnim ustanovama)

S obzirom da je psihoterapija uključena u osnovnu policu zdravstvenog osiguranja koju moraju imati svi građani Slovenije, svog psihoterapeuta možete potražiti u svim bolnicama u gradu. Ona je u tom slučaju besplatna, jer ju pokriva osiguranje. Ipak, javno zdravstvo poznato je po svojim manama, kao što su velik broj pacijenata po doktoru i duge liste čekanja.

Kako biste izbjegli dugo čekanje, također vam se na izbor pruža i velik broj privatnih psihoterapeuta koji rade unutar psihoterapijskih centara ili pak imaju vlastiti prostor. Cijena sata  ovisi od terapeuta do terapeuta, ali je u prosjeku oko 50 eura.

Važnost psihoterapije

Mnoga istraživanja danas pokazala su kako sve veći broj ljudi pati od neke vrste mentalnih problema, bilo uzrokovanih stresom na poslu ili u školi ili pak traumatičnim događajima iz života. Statistike su pogotovo poražavajuće kod mladih generacija, pa je stoga važnost svijesti o mentalnom zdravlju tim veća.

Čak i ako ne patite od ozbiljnih problema poput anksioznosti ili depresije, psihoterapija u Mariboru može vam pomoći poboljšati kvalitetu života. Bilo da trebate prebroditi vlastiti perfekcionizam, riješiti strah od javnog nastupa ili pak želite postati bolji roditelj, psihoterapija može vam pružiti vrijedan izvor savjeta i znanja.

Odaberite dobru vrstu terapije

Više no kod i jedne druge vrste liječnika, kod psihoterapije je od presudne važnosti pronaći terapeuta čiji stil terapije i karakter odgovara vama. Ako vam se stil ne sviđa ili primijetite da vam ne odgovara, veoma je bitno da to napomenete svom terapeutu. Srećom, zbog velikog broja mogućosti za psihoterapiju u Mariboru, izbor terapeuta je velik pa vam se kao posljednja opcija također pruža mogućnost da potražite nekog drugog.

Optika MojOptik u Ljubljani – od pregleda do naočala bez čekanja. Vaš partner za dobar vid … Čitajte više …

U toj kategoriji: