July 2, 2022

Fakultet

Informacije iz svih područja

Odaberite savršenu sjedeću garnituru za svoj prostor

Kutne sjedeće garniture omogućit će vam da maksimalno iskoristite prostor

Prostor za sjedenje i odmor veoma je bitan u svakom domu. Osim što je sjedeća garnitura neizbježan dodatak dnevnom boravku, možete ju imati i u raznim drugim prostorijama poput spavaćih ili radnih soba. Odabir savršene sjedeće garniture veoma je bitan, s obzirom da će on odrediti na koji način ćete koristiti svoj prostor.

Saloni namještaja puni su brojnih zanimljivih modela pa biste trebali lako pronaći model koji će se savršeno uklopiti u vaš prostor.

Kutne sjedeće garniture
Kutne sjedeće garniture RETY 3

Više mjesta za sjedenje

Kod odabira sjedeće garniture za dnevni boravak, postoje dvije mogućnosti. Veće sjedeće garniture, pogotovo one kutne, odlična su ideja za prostore u kojima trebate više mjesta za sjedenje ili ležanje. Kutne sjedeće garniture omogućit će vam da maksimalno iskoristite prostor, i što manje mjesta izgubite na naslonima za ruke. 

Ipak, imajte na umu kako je jedna velika sjedeća garnitura manje fleksibilna od nekoliko manjih. Imate li prostora za to, radije se odlučite na kombinacije više komada namještaja, kao što su:

  • Dvosjed
  • Trosjed 
  • Fotelja

Na taj ćete način lakše moći preurediti prostor postoji li razlog i za to.

Kvalitetni materijali namještaja

Sjedeća garnitura vjerojatno je jedan od najkorištenijih komada namještaja koje imate u domu nakon kreveta. Upravo radi toga važno je da imate model izrađen od kvalitetnih materijala, koji će vas dugo vremena moći služiti. Osim same konstrukcije, bitno je da na umu imate i vanjski materijal – pogotovo ako imate djecu ili kućne ljubimce.

Odabir savršene tkanine za vašu sjedeću garnituru

Tražite materijale koji se jednostavno održavaju i na kojima se ne vide mrlje, ali i koji se nakon nekoliko godina neće vidno potrošiti. S druge strane, izbjegavajte materijale poput kože. Iako se jednostavno održavaju, veoma su neugodni za sjedenje jer mogu biti hladni na dodir.

Svevremenski stil

Kod kupnje sjedeće garniture koju ćete koristiti idućih nekoliko godina, također je bitno da razmislite o tome koji stil želite. Trendovi u unutarnjem uređenju mijenjaju se iz godine u godinu, pa je važno odabrati model koji će izgledati lijepo i moderno i za par godina. 

Najbolja opcija je odabrati jednostavnu sjedeću garnituru klasičnog izgleda, koju ćete uz nekoliko dodataka moći učiniti modernom. Jastuci su savršen dodatak za to, s obzirom da jastučnice možete mijenjati po potrebi. Također je možete ukrasiti i s dekama ili pak prekrivačima, kako biste je što bolje uklopili u nove trendove ili pak novo uređenje prostora.

U toj kategoriji: