March 9, 2021

Fakultet

Informacije iz svih područja

Kada i gdje koriste lanci za snijeg?

U posljednjim godinama sve više se govori o promjenama vremena u cijelom svijetu. U nekim krajevima svijeta temperature su počele jako rasti, opet negdje drugdje možemo primijetiti snijeg, gdje ga na primjer nikad nije bilo – jedan takvih krajeva je i naš Dubrovnik

Cable-type chains on rear tire of a TriMet bus in 2008.

U takvim situacijama, kada niste spremni sa svojim automobilom na zimske uvijete, onda je jako dobro, da se u vašem automobilu uvijek nalaze i lanci za snijeg – oni vam mogu u nekim primjerima čak i spasiti vaš život – ne vjerujete? Čitajte dalje!

Ako smo već spomenuli to, da vam jedna tako jednostavna i jeftina stvar može spasiti vaš život, onda je potrebno i nekoliko više reći o tome. Za početak je potrebno pojasniti, kako vaše gume na automobilu funkcioniraju, kad vani zahladi – one gube prijem sa cestom i postaju opasne! U takvim uvjetima obavezno trebate zimske gume, jer jedino sa njima ćete se moći normalno voziti, kad vam na brzinu zapadne snijeg. A što ako ih nemate? Onda ste u životnoj opasnosti, jer ako se gume ne drže dobro ceste, mogli bih jako brzo sletjeti iz nje i to bih vas moglo koštati života. Pa evo vam rješenja za sve one, koji se nalazite u krajevima, kao što je na primjer Dubrovnik ili neki slični kraj, kada na svojim autima cijelu godinu imate ljetne gume, a onda vam odjednom padne snijeg – tada je potrebno montirati lance za snijeg.

 

Montaža takvih lanca jako je jednostavna – položite ih na cestu, sa njima obiđete vaše gume na automobilu, zakopčate ih i već možete dalje na put. Naravno, puno bolje ćete se voziti po cesti sa zimskim gumijama, jer one nisu tako glasne, a i sa njima se možete puno brže voziti, ali kao izlaz u sili, ovo vam je odlično rješenje. Pa tako, ako je vaš automobil još uvijek bez tako jako bitne opreme, onda je obavezno, da je što prije potražite u kakvoj auto-trgovini ili putem interneta – danas se na njemu može pronaći sve, a i cijene možete vrlo brzo i jednostavno uspoređivati, pa tako vrlo lako nađete lance, koji su najpovoljniji, kupiti ih i zaštititi svoj život!

Odličnu zaštitu za čeličnu felgu nude ukrasni naplatci.

U toj kategoriji: