July 2, 2022

Fakultet

Informacije iz svih područja

Cerada za motor je odlična zaštita

Motori su, jednako kao i automobili, osjetljivi na vanjske promjene i utjecaje. Kako bi spriječili loš utjecaj sunca, vlage i sličnih negativnih elemenata na vaš motor nabavite ceradu za zaštitu motora i spriječite vanjske promjene na njemu. Cerada za motor štiti od kiše, sunca i prašine, a osobito je dobra za zaštitu od smole koja se teško čisti s motora. Svi znamo koliko teško zna biti čišćenje motora od određenih stvari: pijesak, granule i šljunak su najgori slučaj!

O ceradama za motore

Dobra cerada za motor krojena je po obliku motora, jer se jedino potpunim prianjanjem motor može zaštititi od svih vrsta vanjskih utjecaja. Zasigurno ne želite da se vaš motor ošteti nekim grebanjem ili sličnim problemima, zar ne? Najčešće su izrađuju u L i XL veličinama, a materijal od kojeg se izrađuju je tanak, ali nepoderiv, kako bi ceradu lako uklonili i spremili nakon korištenja. Uvijek je bolje uzeti malo veću ceradu od one koja vam je taman zato što možda nećete moći “lijepo svezati” ceradu oko motora. Kod većine cerada prednji dio ima suženje, a gornji i stražnji dio ima proširenje kako bi se maksimalno zaštitio sam motor.

Kvalitetna cerada traje godinama

Kvalitetne cerade za motor imaju i dvije rupe za sajlu ili kopče koje se nalaze na dnu cerade kako bi u potpunosti zatvorili i osigurali ceradu da se drže na mjestu. Važan dio cerade su i elastične trake koje također omogućuju dobro prianjanje i lakše napuštanje. U svakom slučaju ćete morati isprobati jednu vrstu i vidjeti koji brend vam pruža najbolji omjer cijene i kvalitete.

Za svaku ceradu za motor je bitno da bude vodootporna i da ima UV zaštitu, te da se u kompletu nalazi vreća za spremanje iste. Dosta se modela cerada za motocikle proizvodi od dvije različite vrste platna kod kojeg je središnji dio onaj koji je napravljen od jakog vodonepropusnog i gumiranog platna. Kvalitetna cerada za motor se ne gužva i lako se pere. Također propušta temperaturu ako je motor na suncu pa se plastični dijelovi motora ne griju i ne stradavaju od jakog sunca. To je veliki plus za vaš motor.

Moto rukavice za kvalitetniju vožnju. Rukavice za motor su vazan faktor sigurnosti svakog vozača motora jer one nude zaštitu u slučaju neželjenih padova. Čitajte više …

Kvalitetna Trilobite moto oprema. Potrebno je pronaći pravi omjer cijene i kvalitete, a mi ćemo vas uputiti u pravom smjeru – prema Trilobite motorističkoj opremi. Čitajte više …

U toj kategoriji: